GGD Rotterdam-Rijnmond - Locatie Hellevoetsluis

GGD Rotterdam-Rijnmond bevordert en beschermt de gezondheid van de inwoners in de regio. Dit doet de GGD voor 14 regiogemeenten in de regio Rijnmond vanuit de Wet Publieke Gezondheid. GGD staat voor Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

Bevorderen en beschermen
De GGD geeft deskundige adviezen aan burgers, bedrijven en gemeenten op het gebied van gezondheid. Dit kan gaan over schimmel in woningen, maar ook over luchtkwaliteit, drinkwater en hygiëne. De GGD zet hierbij altijd de gezondheid van mensen op de eerste plaats, maar kan als organisatie geen maatregelen opleggen.

Infectieziekten en hygiëne
Om besmetting met infectieziekten te voorkomen, bevordert de GGD een veilige en hygiënische omgeving. De GGD voert inspecties uit bij tatoeage- en piercingshops, kinderopvang en schepen die de Rotterdamse haven binnenvaren.

Soabestrijding
In samenwerking met GGD Hollands Midden en Dienst Gezondheid en Jeugd Dordrecht bestrijdt de GGD seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) in de regio. Mensen die een hoog risico lopen op een soa kunnen terecht bij de soa-poli.

Reizigerszorg en vaccinaties
Reizigers in de regio kunnen bij de GGD terecht voor hun vaccinaties en een gezondheidsadvies op maat. De GGD heeft kennis over reizigersziekten, uitbraken en maatregelen op reis.

Milieu
In en rond het huis kunnen verschillende dingen van invloed zijn op de gezondheid. Het team Gezondheid en Milieu geeft adviezen. Denk hierbij aan schimmel in huis, luchtkwaliteit, drinkwater en buitenwater.

Toezicht Wmo
Iedere gemeente in Nederland is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor het organiseren van ondersteuning en zorg. Dat staat in de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Voor die tijd regelde de Rijksoverheid de ondersteuning en zorg. Gemeenten hebben daarbij de taak toezicht te houden op de kwaliteit van de uitvoering van de Wmo.

Onderzoek
De GGD onderzoekt regelmatig de gezondheid van de 1,3 miljoen inwoners van de vijftien gemeenten in het werkgebied. Op deze manier wordt de gezondheid van kinderen, jongeren en volwassenen in de regio in kaart gebracht en gemonitord.

Lees meer op de website

Lees meer
Doelgroep
iedereen
Leeftijd
alle leeftijden
Bezoekadres Vliet 2
3224HE Hellevoetsluis
Telefoon 010 4339966
Website www.ggdrotterdamrijnmond.nl
Contactpersoon
Lees meer over...
Keurmerk
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door