Horizon - Mr. Schats Zuid

Mr. Schats Zuid is een school voor speciaal onderwijs (SO cluster4) in de wijk Vreewijk in Rotterdam Zuid. De school geeft onderwijs aan leerlingen met complexe leer- en/of gedragsproblematiek en aan leerlingen met aan autisme verwante stoornissen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. De school heeft 111 leerlingen verdeeld over 8 groepen op de locatie Zuid. Verder heeft de school een Behandel en Onderwijsgroep: " De Pauwen", voor leerlingen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar. In deze groep staat behandeling voorop. Deze groep van 12 leerlingen bevindt zich op een nevenlocatie in de wijk.

Mr. Schats Zuid heeft verschillende groepen:

  • Een kleutergroep waarin 12 leerlingen onderwijs krijgen in een pedagogisch klimaat waarin structuur en voorspelbaarheid voorop staan. De leerlingen leren spelende wijs vaardigheden aan.
  • Drie heterogeen samengestelde groepen. De leerstof sluit aan bij het niveau van de leerlingen. Naast kennisoverdracht is er veel ruimte en tijd voor de sociaal emotionele ontwikkeling van de leerlingen. De dagelijkse structuur geeft de leerlingen duidelijkheid en voorspelbaarheid.
  • Vier groepen voor kinderen met aan autisme verwante stoornissen. In deze groepen wordt veel structuur en voorspelbaarheid geboden. Ook hier wordt goed gekeken naar de onderwijsbehoefte van de leerlingen. " Wat heeft een leerling nodig om tot leren te komen?".

De BeO groep (leerlingen van 4 tot 6 jaar)

  • In de Beo groep staat in eerste instantie de zorg voorop. Er wordt geleidelijk naar onderwijs toegewerkt. De zorg bestaat voor een deel uit groepstherapie (Theraplay).
  • De leerlingen zitten 1 jaar in deze groep. In dit jaar wordt gekeken welke vorm van onderwijs het beste aansluit op de onderwijsbehoefte van de leerlingen.

Lees meer op de website

Lees meer
Doelgroep
autistische stoornis | psychische problemen
Leeftijd
4 tot 12 jaar
Bezoekadres Kastanjedaal 1
3075LT Rotterdam
Telefoon
locatie Zuid 088 9962860
Website www.horizon.eu
E-mail
Contactpersoon
Mevr. A. Wilderboer (Schoolleider)
010 4835686
Lees meer over...
Keurmerk
Kloppen de gegevens van deze organisatie niet (meer)? Geef een wijziging door